Sistemul de ungere al mașinii și utilizarea acestuia

- 2021-09-30-

Vas de ulei- folosit pentru depozitarea uleiului de lubrifiere. La majoritatea motoarelor, baia de ulei acționează și ca un radiator pentru uleiul de lubrifiere.

Pompă de ulei- extrage o anumită cantitate de ulei lubrifiant din baia de ulei, o presurizează de către pompa de ulei și apoi o trimite continuu la suprafața diferitelor piese pentru lubrifiere pentru a menține circulația uleiului de lubrifiere în sistemul de ungere. Majoritatea pompelor de ulei sunt instalate în carter, iar unele motoare diesel instalează pompa de ulei în afara carterului. Pompele de ulei sunt antrenate de un angrenaj prin arborele cu came, arborele cotit sau angrenajul de distribuție.

Filtru de ulei- folosit pentru a filtra impuritățile, resturile de uzură, nămolurile de ulei, apa și alte articole diverse din uleiul de lubrifiere, astfel încât uleiul de lubrifiere curat să fie trimis la toate piesele de lubrifiere. Este împărțit în filtru de ulei grosier și filtru de ulei fin, care sunt conectate în paralel în trecerea uleiului. Cea mai mare parte a ieșirii de ulei de la pompa de ulei trece prin filtrul de ulei grosier și doar o mică parte trece prin filtrul de ulei fin. Cu toate acestea, uleiul este filtrat prin filtrul de ulei fin la fiecare 5 km.

Sita de ulei- este în cea mai mare parte de tip sită cu filtru, care poate filtra impuritățile cu particule mari din uleiul de lubrifiere și are o rezistență mică la curgere. Este instalat în serie în fața admisiei de ulei a pompei de ulei. Filtrul de ulei primar este utilizat pentru a filtra impuritățile cu particule mari din uleiul de lubrifiere. Are rezistență mică la curgere și este instalat în serie între ieșirea pompei de ulei și pasajul principal de ulei. Filtrul de ulei fin poate filtra impuritățile fine din uleiul de lubrifiere, dar rezistența la curgere este mare, astfel încât este conectat în mare parte în paralel cu pasajul principal de ulei și doar o cantitate mică de ulei de lubrifiere este filtrată prin filtrul fin.

Pasajul principal al uleiului este o parte importantă a sistemului de lubrifiere. Este turnat direct pe blocul cilindrilor și pe chiulasa pentru a livra ulei de lubrifiere la diferite părți de lubrifiere

Supapă de limitare a presiunii - folosită pentru a limita presiunea uleiului de lubrifiere ieșită de pompa de ulei. Supapa de bypass este conectată în paralel cu filtrul primar. Când filtrul primar este blocat, supapa de bypass se deschide și uleiul de lubrifiere ieșit de pompa de ulei intră direct în pasajul principal de ulei. Supapa de limitare a presiunii de intrare a uleiului a filtrului de ulei secundar este utilizată pentru a limita cantitatea de ulei care intră în filtrul secundar pentru a preveni scăderea presiunii principale de trecere a uleiului și să afecteze efectul de lubrifiere din cauza prea multului ulei care intră în filtrul secundar.

Conducta de aspirare a pompei de ulei

——De obicei are un colector și este scufundat în ulei. Funcția este de a preveni intrarea impurităților mari din ulei în sistemul de lubrifiere.

Dispozitiv de ventilare a carterului- funcția sa este de a preveni canalizarea unei părți a amestecului combustibil și a gazelor de eșapament în carter prin spațiul dintre inelul pistonului și peretele cilindrului. După ce amestecul combustibil intră în carter, vaporii de benzină din acesta se vor condensa și se vor dizolva în uleiul de lubrifiere pentru a dilua uleiul de lubrifiere; Vaporii de apă și gazul acid din gazele reziduale vor forma substanțe acide, care vor provoca coroziunea pieselor; Blowby-ul va crește, de asemenea, presiunea lămpii carterului, ducând la defectarea etanșării carterului și la scurgerea uleiului de lubrifiere. Pentru a preveni acest fenomen, trebuie instalat un sistem de ventilație.