Tipuri de bază de piese auto

- 2021-03-26-

(1ï¼ ‰ Clasificare după natura utilizării

Piesele auto pot fi împărțite în cinci categorii în funcție de natura de utilizare a pieselor

1. Piese de bază: faceți referire la unele părți principale de asamblare ale automobilului, cum ar fi arborele cotit, blocul cilindrului, chiulasa, arborele cu came, cadrul, carcasa osiei, carcasa transmisiei etc.

2. Piese consumabile: se referă la piesele care trebuie înlocuite atunci când unele piese sunt în mod natural îmbătrânite, invalide sau expirate în timpul funcționării vehiculului, cum ar fi diverse curele de transmisie, elemente de filtrare, garnituri, anvelope, baterii etc.

3. Piese de uzură: faceți referire la piesele ușor de uzat în mod natural și care nu funcționează, cum ar fi bucșa rulmentului, inelul pistonului, pistonul, bucșa rulmentului cu came, manșonul cilindrului, supapa de aer, conducta de ghidare, știftul, bucșa știftului, butucul roții, tamburul frânei, diverse garnituri de etanșare, știftul și manșonul plăcii de oțel etc.

4. Piese de întreținere: piesele de întreținere se referă la piesele care trebuie înlocuite după un anumit ciclu de funcționare, cum ar fi arborii diferiți, angrenaje, elemente de fixare ale diferitelor piese în mișcare și piese care trebuie înlocuite într-o anumită durată de viață, cum ar fi unele elemente de fixare. , articulația de direcție, jumătatea manșonului arborelui etc.

5. Incident Zhaoqing: Incidentul Zhaoqing se referă la părțile deteriorate ale mașinii, precum bara de protecție, lampă, oglindă retrovizoare, panoul caroseriei, radiator etc., în principal din cauza accidentului

(2ï¼ ‰ După sursa pieselor

Potrivit sursei furnizorilor de piese auto, acesta poate fi împărțit în două categorii, una se numește piese originale, cealaltă se numește piese adecvate.

Așa-numitele piese originale se referă la produsele producătorului de echipamente originale (OEM) care sunt utilizate exclusiv de producătorii de automobile pentru reparații și înlocuiri în conformitate cu standardele și cerințele specificate de Qifeng. Aceste produse sunt conforme cu standardele stipulate de producătorul original, cu marca comercială a producătorului original, numărul piesei producătorului original (uneori cu marca OEM) și ambalajul producătorului original. Aceste produse sunt în general furnizate de către dealeri speciali sau magazine de servicii speciale ale producătorilor de automobile.

Piesele care nu sunt furnizate de producătorul original, dar care pot fi aplicate aceluiași tip de vehicul cu piesele originale corespunzătoare se numesc piese aplicabile. Este ceva mai complicat.