Câte piese conține o mașină?

- 2021-03-26-

Câte piese are mașina? De fapt, nu există un răspuns standard exact la această întrebare. Deoarece diferite tipuri de vehicule, numărul pieselor de pe vehicul este, de asemenea, complet diferit. Se estimează că mașina generală este compusă din peste 10000 de piese independente care nu pot fi dezasamblate. Mașinile speciale cu structură extrem de complexă, cum ar fi mașinile de curse F1, au până la 20000 de piese independente.

Mai mult, mașina este în general împărțită în patru părți de bază: motor, șasiu, caroserie și echipamente electronice și electrice. Printre acestea, motorul este centrala electrică a automobilului, care este compusă în principal din corpul motorului, manivela și mecanismul bielei, trenul supapelor, sistemul de răcire, sistemul de lubrifiere, sistemul de alimentare cu combustibil și sistemul de aprindere (motorul diesel nu are niciun sistem de aprindere).

În ceea ce privește sistemul de transmisie, acesta este compus în principal din ambreiaj, transmisie, articulație universală, arbore de transmisie și ax de acționare. Funcția principală a caroseriei mașinii este de a proteja șoferul și de a forma un mediu aerodinamic bun.

Din forma structurii caroseriei automobilului, acesta este împărțit în principal în tipul fără sarcină, tipul portant și tipul semi-portant. Componentele caroseriei auto includ capacul motorului, capacul acoperișului, capacul portbagajului, aripa, panoul frontal etc.

Electronica auto este termenul general al dispozitivului de control electronic al vehiculului și al dispozitivului de control electronic al vehiculului. Dispozitivul de control electronic al vehiculului include sistemul de control al motorului, sistemul de control al șasiului și sistemul electronic de control al vehiculului. Acestea sunt sisteme de control electronic compuse din senzori, MPU, actuatoare, zeci sau chiar sute de componente și piese electronice.

Cu atât de multe piese auto, nu este ușor să numărăm piesele unui vehicul. Se poate spune doar că părțile unei mașini obișnuite de familie sunt de aproximativ 10000.