Cerințe de bază ale sistemului de frânare

- 2021-07-14-

Pentru a asigura conducerea în siguranță a mașinii,Sistem de frânaretrebuie să îndeplinească următoarele cerințe:
(1) Eficiență bună de frânare. Indicii pentru evaluarea eficienței frânării unei mașini includ distanța de frânare, decelerarea frânării și timpul de frânare.
(2) Este ușor de acționat și are o bună stabilitate direcțională în timpul frânării. La frânare, roțile din față și din spate sunt distribuite în mod rezonabil, iar forțele de frânare de pe roțile din stânga și din dreapta ar trebui să fie practic egale pentru a evita abaterea și alunecarea laterală atunci când mașina frânează.
(3) Buna netezime de frânare. La frânare, acesta trebuie să fie moale și stabil; la eliberare, ar trebui să fie rapid și temeinic
(4) Bună disipare a căldurii și reglare ușoară. Acest lucru necesită ca garnitura de frecare a sabotului de frână să aibă o rezistență puternică la temperaturi ridicate, recuperare rapidă după umiditate, distanță reglabilă după uzură și rezistență la praf și ulei.

(5) O mașină cu remorcă poate provoca frânarea remorcii înaintea vehiculului principal și apoi eliberarea frânei după vehiculul principal; remorca poate frâna singură atunci când este decuplată singură.